X

Στοιχεία επικοινωνίας

Καλέστε μας τώρα στο:
210 5053 257 210 5066 489

Μάρκου Μπότσαρη 77, Πετρούπολη - 13231

Φίλτρο Νερού Συμπαγούς Ενεργού Άνθρακα

2018-02-16 16:00:00

H ανακάλυψη της ενεργητικότητας των ιδιοτήτων του άνθρακα έχει γίνει ήδη από την αρχαιότητα, λαμβάνοντας υπόψιν μας το γεγονός πως οι Ινδοί τον χρησιμοποιούσαν για την εξυγίανση του πόσιμου νερού και οι Αιγύπτιοι από το 1500 π.Χ. για την αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ο Ιπποκράτης τον χρησιμοποιούσε συχνά στις θεραπείες του.

 

Εφαρμογή Ενεργού Άνθρακα & Ιδιότητές του

 

Ο ενεργός άνθρακας άρχισε να παράγεται βιομηχανικά στις αρχές του 19ου αιώνα. Πρώτες του εφαρμογές ήταν η κάθαρση του πόσιμου νερού αλλά και η ιατρική Οι εφαρμογές αυτές, μαζί με την χρήση του στις βιομηχανίες παραγωγής ζάχαρης και αλκοολούχων ποτών (αλλά και άλλων προϊόντων) ,συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

 

Ο άνθρακας είναι 100% φυσικό προϊόν. Πρόκειται για μια λεπτή, άοσμη, άγευστη και μη τοξική μαύρη σκόνη. Ο κοινός άνθρακας παράγεται από τύρφη, μπαμπού, κάρβουνο, ξύλο, πριονίδι, φλοιό καρύδας, πυρήνα ελιάς ή ακόμα και πετρέλαιο.

 

Ο ενεργός άνθρακας είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα, με τη διαφορά πως έχει υποστεί ανάλογη επεξεργασία, δηλαδή θερμαίνεται σε κενό αέρα, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, μετατρέποντάς τον έτσι σε ιδιαίτερα πορώδες υλικό.

 

Το εμβαδόν του με αυτό τον τρόπο αυξάνεται πολύ σε μέγεθος από 500 σε 1500m2/gr, ενώ ταυτόχρονα οι πόροι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την αύξηση της επιφάνειας δεσμεύουν όλες τις ανεπιθύμητες ουσίες που έρχονται σε επαφή μαζί του σε υγρή ή αέρια μορφή, σε ποσότητες υπερπολλαπλάσιες από το βάρος του.

 

'Ενα κυβικό εκατοστό ενεργού άβθρακα έχει ίδιο εμβαδόν με μια επιφάνεια 50.000m2!

 

Η ικανότητα φιλτραρίσματος του άνθρακα, αυτό που αναζητούμε και έχει μείζων σημασία, εξαρτάται από το μέγεθος των πόρων και την κατανομή τους, στα οποία συντελούν σημαντικά η προέλευση του άνθρακα και η επεξεργασία που έχει υποστεί. Λόγω του φιλτραρίσματος του νερού, οι πόροι σταδιακά βουλώνουν και όταν το φίλτρο «μπουκώσει» τότε πρέπει να αλλαχθεί για να έχει πάλι το μέγιστο αποτέλεσμα φιλτραρίσματος.

 

Η μέγιστη ικανότητα φιλτραρίσματος (διήθηση) του άνθρακα (πάντα του συμπαγή) είναι 0,5m (εκατομμυριοστά του μέτρου!) ενώ η αξιόπιστη προέλευσή του (made in USA), όπως και η το υλικό κατασκευής του (καρύδα), τελειοποιούν την απόδοσή του.

 

Φίλτρα ενεργού συμπαγή άνθρακα

Αυτή η τεχνολογία έχει συνδυάσει την απίστευτη απορροφητική ικανότητα του άνθρακα που αναφέρθηκε προηγουμένως με την ικανότητα ενός συμπαγούς μπλοκ υλικού για να διώξει επιλεκτικά έξω στοιχεία από το νερό που περνάει με πίεση από μέσα. Η πυκνότητα του μπλοκ καθορίζει πόσο τέλεια το νερό θα καθαριστεί.

 

Μηχανική καταπόνηση

Το μπλοκ άνθρακα μηχανικά απομακρύνει προς τα έξω την βρωμιά, τα ιζήματα, την σκουριά, τα φύκια, τα βακτήρια, τους μικροσκοπικούς σκώληκες, το κρυπτοσπορίδιο και τον αμίαντο. Όλο αυτό επιτυγχάνεται με την πίεση νερού οπότε δεν χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια – ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να λειτουργήσει και σε περίπτωση ανάγκης με μία αντλία χειρός!

 

Χημική ένωση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ενεργός άνθρακας ενώνεται με χιλιάδες χημικά. Ουσιαστικά, ο άνθρακας θα ενωθεί στα πιο πολλά χημικά τα οποία γνωρίζει ο άνθρωπος! Όταν το νερό εξαναγκάζεται να περάσει από το συμπαγές μπλοκ, πιέζεται να επιβραδύνει την ροή του και αυξάνει το χρόνο επαφής με τον άνθρακα, αφήνοντας τον άνθρακα να κάνει ενώσεις ώστε να απομακρύνει τους χημικούς ρυπαντές όπως τοξικά, φυτοφάρμακα, THM’s, χλωρίνη, κακές γεύσεις, οσμές, κλπ.

 

Τα ιχνοστοιχεία που παρέχουν υγεία, όπως διαλυμένα ασβέστιο και μαγνήσιο, δεν κάνουν ένωση με τον άνθρακα και περνάνε ανάμεσα, διατηρώντας την ποιότητα της υγείας και οπότε και την γεύση του νερού. Τα βαρέα μέταλλα δεν κάνουν ένωση με τον άνθρακα, αλλά εξωθούνται προς τα έξω από τους πόρους του μπλοκ – βασικά όπως «προσπαθεί» να χωρέσει μία μπάλα του μπάσκετ σε μία τρύπα για πινγκ πονγκ!

 

Πρόληψη της βακτηριακής ανάπτυξης

Τα βακτήρια εξωθούνται προς τα έξω και παραμένουν εξωτερικά του μπλοκ άνθρακα. Ως εκ τούτου, λόγω της πυκνότητας και της έλλειψης οξυγόνου και χώρου μέσα στο μπλοκ, τα βακτήρια δεν μπορούν να γεννηθούν/ ευδοκιμήσουν στο ενδιάμεσο και βγαίνουν έξω από το τελειωμένο νερό.

 

Βολικό

Αυτός ο τύπος συστήματος παρέχει καθαρό νερό σε ζήτηση οπότε δεν υπάρχει αποθήκευση, ούτε εξαντλείται σε βολικές ώρες, ούτε παραγγέλνονται μπουκάλια.

 

Φίλτρα ενεργού άνθρακα: Μια ανέξοδη λύση

Αυτός ο τύπος φίλτρου αντικαθίσταται, με ανταλλακτικό που κρατάει 12 μήνες (εξαρτάται από την ποσότητα βρωμιάς και ιζημάτων). Το φυσίγγιο είναι σχεδιασμένο να αντικαθίσταται σε ελάχιστα λεπτά στο σπίτι από τον ιδιοκτήτη, όπως αλλάζουμε μία λάμπα. Το κέλυφος με το ανταλλακτικό είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Μπορεί ακόμα να συνδεθεί με το ψυγείο που έχει αυτόματη παραγωγή πάγου και με διανομείς νερού οπότε όλο το νερό του σπιτιού φιλτράρεται.

 

Για να βρείτε επαγγελματικά φίλτρα νερού ενεργού άνθρακα σε προσφορά επικοινωνήστε μαζί μας.